Кметът на Каварна Елена Балтаджиева издаде заповед за премахване на незаконните бариери на ваканционно селище "Русалка", съобщават от пресцентъра на общината.

При проверки е установено, че все още се вземат такси за влизане в курорта. За всички поставени бариери е издадена заповед за премахването им, която е връчена на разпоредителите на комплекса, посочват от общината.

"Всички жители и гости на община Каварна, желаещи да посетят това прекрасно място, трябва да имат свободен достъп до плажа", заявява Балтаджиева, цитирана от пресцентъра на общината.

По думите й, ако заповедта не бъде изпълнена, общината, следвайки закона и процедурите, сама ще премахне бариерите, тъй като съоръженията са незаконни.

Проблемът с бариерите е от няколко години и сега се очаква собствениците - семейство Баневи, да предприемат необходимите действия по тяхното премахване. Баневи са собственици и на ресторант "Чайка" в района на Централния плаж в Каварна. Те ще бъдат уведомени писмено да обезопасят и приведат в добър вид сградата.

На Николай Банев, на съпругата му Евгения и на майка му Мария са повдигнати обвинени, че като престъпна група са изпрали общо над 1 милиард лева. Разследват се още данъчни престъпления и присвояване на пари.