Община Ловеч си купи влакче за 360 000 лева. Месец, след като потегли обаче, то спря. Атракционното возило, предвидено за разходка на туристи из забележителностите на града, е купено през 2014 г. Малко след това е бракувано.

Оказало се, че не може да се движи назад, а траекторията, която прави при взимане на завой, е много по-голяма от широчината на улиците в града. Освен това влакчето няма регистрационен номер, защото от КАТ отказали да го регистрират. По време на краткия си живот композицията е била вписана като каруца.

"Влакчето беше доставено в края на 2014 г. и бракувано на 7 юли 2015-а. То обаче тръгна в края на юли. Влакчето може да се движи, ако му направим собствена инфраструктура", разказа кметът на Ловеч Корнелия Маринова.

Тя настоява, че отговорността е в нейния предшественик Милчо Казанджиев. За трите месец, в които е било пуснато в експлоатация влакчето е донесло в общината едва 2000 лева. За да заработи на пълни обороти, сега трябва да се направят специални алеи и улици, които да са пригодни за габаритите му, но Корнелия Маринова е категорична, че има далеч по-важни проекти, в които да отидат такива голями финансови средства.