Лелята на 16-годишния Костадин Джардов - Полина Джардова написа писмо до 60-годишния Кирил Георгиев, който преди седем месеца блъсна с джипа си и уби на място момчето на пешеходна пътека.

Вчера Георгиев се призна за виновен и при съкратен процес получи 4 години затвор от Окръжния съд в Бургас. По закон, при съкратена процедура, присъдата на подсъдимия се намалява с една трета. След като чу присъдата бащата на загиналото момче Апостол Джардов напусна гневен съдебната зала, като заяви, че ще обжалва. Подсъдимият пък каза, че му трябва време, за да прецени дали решението на Окръжния съд е справедливо или не. 

Няколко часа по-късно Полина Джардова се обърна към убиеца на племенника си в личния си профил във Фейсбук: 

"Ти, Кириле, взел живота на едно 16-годишно дете, което не сбъдна мечтите си. Към теб имам въпрос - спиш ли добре, храниш ли се, смееш ли се, прегръщаш ли децата си??? Всяка сутрин виждаш изгрева и изпращаш залеза! И децата ти, те са около теб, че и внуци имаш даже!!Теб, Кириле, дяволът ли те е създал? Ти се радваш, че си се родил в България, а аз се срамувам да се нарека Българка. Как пред Бог ще изплатиш този грях, да оставиш баща с празни ръце и умряла душа? Да оставиш майчица с разбито сърце! Ей, ти, дяволско създание, оставяш ме да се мъча с мисълта, че няма да видя моя племенник никога повече, оставяш ме да живея с болката на брат си!!! Ей, дяволе, свила съм ръце в юмрук и съм безсилна да те накажа за доживотен затвор!!! Когато мине яростта ми и недоволството от Българското правосъдие, аз смирено ще навеса глава, ръцете ми ще са сплетени за молитва към Бог. Ще се моля за Божие възмездие, Бог да те съди. Знаеш нали, че греховете ги изплащат децата? А сега хапни си сладко със семейството си и се почерпете за победата си. А аз с моята фамилия ще се моля,моля,моля на Бог."

Жестоката катастрофа стана на 20 ноември м.г. около 6,48 ч. 16-годишното момче, което е от село Атия, е вървяло към автобусната спирка, за да отиде на училище. Костадин бе отличник в бургаската Професионална гимназия по туризъм. Той е пресичал главния път Бургас-Созопол по пешеходната пътека, когато е блъснат от джипа "Шевролет Каптива" на Георгиев. Няма спирачен път. Ученикът e влачен близо 30 метра и е загинал на място.

Присъдата на Кирил Георгиев не е окончателна и подлежи на обжалване и протест.