Лекарка, която е сред първите заразени с коронавирус у нас, разказа пред bTV  за преживяванията си след като установила, че е болна. Жената е на 62 години и се завърнала от конгреси в чужбина, когато се почувствала зле. Тя е поискала тест, който се оказал положителен. 

"Моят организъм вече има изработени антитела", разказва в телевизионния репортаж пациентката, която все още е в болница.

Лекарката поискала теста заради пътуването в чужбина и появилото се неразположение.

Симптомите били вдигане на кръвно, което не е характерно за нея и промени в сърдечния ритъм. Оказало се, че причина за нарушения сърдечен ритъм е повишеното кръвно налягане, а не токсичен ефект от вируса.

"Следващото нещо един обрив, който обхвана устната ми кухина, след това болки в червата, подобни усещания не съм имала..., минах много етапи с физическо напрежение", разказва жената. Тя не е развила пневмония.

Сподели и че заразата с коронавирус е "многолико заболяване", което изненадва организма всеки ден. По думите ѝ то протича различно при всеки човек. 

Като преминала през заразата, тя призова повече дарения за борба с разпространението с коронавируса да отиват за осигуряване на тестове и лаборатории да се разкрият във всяко населено място.