Клиника в Германия вече е дала оферта – 50 000 евро ще струва операцията и двете седмици въстановяване там, съобщи пред bTV колежката на Пирчева от националното радио Силвия Великова. 

По думите й, германските лекари са в готовност, щом необходимата сума бъде събрана да приемат Станислава и да я оперират.

До момента са събрани 18 000 евро, а общата сума трябва да бъде събрана до края на годината, тъй като има опасност състоянието на Пирчева да се влоши. 

"Туморът вече притиска очния нерв и има опасност тя да загуби зрението си. От Германия има пълна гаранция, че няма да се налагат последващи терапии. Няма да има и никакви последици за нея, защото другите лекари, с които са говорили, не са давали гаранция за зрението”, допълни Великова.  

В подкрепа на Станислава на 22 декември известни певци и музиканти се събират на концерт. Той ще е от 19:30 ч. в първо студио на националното радио. В него ще участват Дичо, Наско от БТР, Орлин Павлов, Мариана Попова, „Мери Бойс Бенд”, Калин Вельов и др.

На 12 декември вече се проведе концерт в столичен клуб, направен от слушатели за „Нощен Хоризонт”, който ще се повтори на 19 декември. Стихосбирката на Станислава „Живот за разказване” пък се продава в Народния театър, като парите също ще отидат за лечението на журналистката.

Станислава Пирчева е репортер в Програма Хоризонт на БНР от 1996 г. като работи в сферата на образованието, науката, културата, медиите и вероизповеданията. Водещ е на културно-информационни предавания - "Нощен хоризонт", прави преки предавания на национални и официални празници и събития. Тя е трейнер за България по проект "Мултикултурна Европа в медиите" с водеща организация Холандския център "Мира Медия" и центъра за развитие на медиите, София, член е на Изпълнителното бюро на Фондация "Еврика". Репортаж на Станислава Пирчева бе сред десетте финалисти в конкурса за радиопрограми "Гран при" организиран от Международния съюз за радио и телевизия със седалище Париж. 

Поезията е не само нейно хоби, тя е неразделна част от живота й. Наречена от колегите си "Поетеса на националния ефир", Станислава Пирчева издаде своя стихосбирка "Живот за събуждане". Поетичният й псевдоним е Ава.

Дарителска банкова сметка:
Raiffeisen BANK,
IBAN BG53 RZBB 9155 1008 770 503