Това е течност, която се задържа в пикочния мехур след уриниране и понякога достига няколкостотин милилитра!
Тя предизвиква постоянното чувство за пълен пикочен мехур с непрекъснати позиви, често съпроводени от произволно (неволно) изпускане, също така създава условия за инфекции, възпаления, треска, образуване на камъни. Може да се увредят трайно дори бъбреците.

Друг значителен проблем е нарушението на съня поради многократните ставания до тоалетна, което се отразява на тонуса и работоспособността на мъжа през деня.

Ако медикаментозната терапия не дава очакваните резултати е препоръчителна операция. Модерното, щадящо пациента и признато в цял свят лечение е лазерното.

В страната ни с най-впечатляващ опит в безкръвното премахване на увеличена простатна жлеза с лазер е екипът на Хил клиник.

В дългогодишната си първокласна практика те имат вече над 1520 излекувани с усъвършенствания метод пациенти. В тяхната операционна липсват кръв и разрези. Лекарите използват безкръвен метод, при който няма нужда дори от пълна упойка, а това е особено важно за хора в напреднала възраст и сърдечно-съдови проблеми.

Увеличената простата се премахва без необходимост от разрез със скалпел, а пациентът по време на манипулацията е в съзнание, обезболен локално.

Лечението на уголемена простата със Зелен лазер е минимално инвазивно и категорично е алтернатива на хирургичната класическа операция на простатата.

Трябва да се има предвид, че при друг вид хирургична намеса при около 30% от болните се налага повторна операция след няколко години.

Докато ефектът на Зеления лазер е сигурна и окончателна процедура, практически до края на живота на мъжа симтомите не се завръщат.

Оперативното време е драстично намалено. Със силата на лазерната енергия хиперплазиралата тъкан се премахва бързо, пикочният канал се освобождава, струята връща своята предишна сила, уринирането се нормализира. Носенето на катетър и възстановяването след манипулацията са значително съкратени в сравнение с други методи. Запазва се сексуалната функция на пациента. Дори много мъже след интервенцията, по време на контролните прегледи споделят, че значително са увеличили интимните си контакти.

В Хил клиник може да разчитате на консултация с едни от най-известните в България уролози: д-р Александър Боцевски, д-р Георги Георгиев, д-р Горан Деримачковски, д-р Йордан Томов. Ръководител на операционния екип е соченият за изключителен експерт в лазерната терапия на увеличена простата лекари в цял свят – д-р Фернандо Санча.

Профилактичният пакет „Простатна жлеза“ в столичната Хил клиник е с 30% отстъпка през м. април.

За повече подробности: www.hillclinic.com

Запази час предварително по телефона: 02 439 3131