Хипноза срещу коронавирус - това предлага български електронен сайт. Комисия за защита на потребителите ще наложи санкция, защото твърди, че това е нелоялна търговска практика в момент, в който целият свят търси лекарство срещу Covid-19, съобщи БНТ. 

"Мощни внушения за протекция" - такова е обещанието на 35-минутната онлайн хипноза. Авторката ѝ е сложила цена от близо 18 лева, но е отбелязала и възможност потребителите да я ползват безплатно.

Димитър Маргаритов, председател на Комисия за защита на потребителите заяви: "Те биват изкушавани, че ще получат нещо съвсем без пари и че то ще съдържа в себе си някакво ефикасно средство за решаване на такъв проблем, който засега няма решение".

Логиката на авторката на хипнозата е друга.

Примерно, да кажем, хората, които са се заразили, по някакъв начин са се страхували да не се заразят. От страха си, може да им е отслабнала имунната система и да са се заразили заради това - заради страха им.

Това е нелоялна търговска практика към потребителите да се отправя такова послание, заяви Димитър Маргаритов. 

Посланието обаче е стигнало до немалък брой хора.

Пробвали сте я върху някого?

О, да, близо 4000 човека са я гледали, има много добри отзиви. В никакъв случай няма да навреди.

"Освен че не може да навреди, едно е напълно сигурно - че няма да може да помогне", заяви Димитър Маргаритов.

Комисията вече е решила - санкция със сигурност ще има. Като предупреждение, че съмнителни обещания за лечение срещу Covid-19 не бива да се разпространява.