Жителите на кв. "Дървеница" за втора поредна година остават без топла вода през лятото, а причината е ремонт на "Топлофикация", предава Нова тв.

"Миналата година бяхме над 3 месеца без топла вода. Изненадах се, че отново ще сме в подобна ситуация. Целият квартал е разкопан", каза един от живеещите в района.

"Ако ни бъде разрешено да изпълним ремонтите, водата повече няма да бъде спирана. Нямаме подписани документи от Районната администрация", обясни Росен Тирков, ръководител отдел "Контрол и оценка на инвестиционната и ремонтна дейност".

Хората не вярват, че това ще бъде последният път, в който нямат топла вода в квартала. Според тях няма контрол за това дали ремонтните дейности се извършват в определените срокове.

"Миналата година бяха направени ремонти на главните топлопроводи, които захранват кв. "Дървеница" и още три квартала. Ремонтът беше труден. Тази година продължаваме с подмяната на отклоненията от главния топлопровод към съответните блокове", каза Елизабет Павлова, представител на "Топлофикация".