Областният кризисен щаб в Хасково призова всички жители на областния център, които са били в контакт с тенисиста Григор Димитров по време на престоя му в Хасково, да се подложат на доброволна карантина. Спешното съобщение бе разпространено тази нощ от областната администрация.

В неделя вечерта стана ясно, че най-добрият ни тенисист е отчел позитивен резултат за коронавирусна инфекция.

В профила си в Инстаграм той написа:

"Здравейте всички - искам уведомя моите фенове и приятели, че тествах за COVID-19 в Монако и тестът е положителен. Искам да се уверя, че всеки, който е бил в контакт с мен през тези изминали дни, ще се подложи на тестове и ще вземе необходимите предпазни мерки. Съжалявам за всяка вреда, която може да съм причинил. Сега съм вкъщи и се възстановявам. Благодаря за вашата подкрепа и моля, бъдете в безопасност и здрави".

Григор прекара последната седмица между България, Сърбия и Хърватия. Той се прибра в родния си град Хасково, след което отиде в Белград, за да се включи в организирания от Новак Джокович "Аdria Tour". Григор Димитров вече прекрати участието си и сега е в резиденцията си в Монако.

Бившият номер 3 в ранглистата на АТР бе на посещение в родния си град заедно със своя треньор Крис Гро на 16 и 17 юни. По време на визитата му той има контакти с десетки фенове и журналисти и бе на официална среща и с кмета на общината Станислав Дечев.

Всички контактни лица, освен да се подложат на карантина, и да уведомят здравните власти, нареждат още от областния кризисен щаб. Заради ситуацията той се свиква на спешно заседание, на което да се набележат мерки, които да бъдат предприети за предотвратяване на разпространението на заразата. Започна и установяването на контактите лица, се казва още в съобщението.