Критично е състоянието на 42 годишния мъж, който пострада при инцидент в ТЕЦ "ЕЙ И ЕС Гълъбово". Това съобщи за БТА доц.д-р Георги Арабаджиев, ръководител на Клиниката по анестезия и интензивно лечение в Университетската болница в Стара Загора.

 

Пострадалият е в кома втори ден, има тежко белодробно увреждане, след като падна в 5 метрова шахта по време на почистване. Една от версиите е, че губи съзнание при досег с токсичен газ.

Вторият работник е в стабилно състояние и в съзнание след черепно-мозъчна операция, която му е извършена тази нощ. 52-годишният се стабилизира.

Районна прокуратура-Гълъбово наблюдава досъдебно производство за това, че на 30.09.2019 г., в ТЕЦ "ЕЙ И ЕС", е причинена телесна повреда на две лица поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, съобщиха от прокуратурата. По досъдебното производство се извършват процесуално следствени действия - извършен е оглед на местопроизшествие, разпитани са свидетели, предстои да бъдат назначени експертизи и др. Срокът за приключване на разследването е двумесечен.