Движението по главен път І-6 в района на град Сливен, където се намира "Петолъчката", се преобразува в пълно кръгово. Правият участък в кръстовището се затваря.

Пътуващите по направление Бургас - София и София - Бургас по главния път вече няма да имат предимство и шофьорите ще трябва да спазват правилата за движение при кръгово кръстовище.
От "Пътно управление"- Сливен са поставили обозначителни табели и знаци, указващи скоростта и приближаването на кръстовището. За осигуряване на безопасността на движението на място има полицейски екипи.
От Пътна полиция напомнят на водачите да спазват точно ограниченията и въведената организация с пътни знаци и маркировка.

През последните седмици от активния летен сезон трафикът на Петолъчката беше изключително затруднен. През почивните дни се образуваха огромни "тапи", станаха и множество катастрофи заради неспазване на дистанция. От КАТ препоръчваха използването на обходни маршрути, но повечето хора предпочитаха да се движат по основното шосе, което допълнително усложни обстановката.

Вчера пък МВР съобщи, че софиянец е блъснал с ауди мъж и жена, които пресичали главния път. 24-годишната жителка на Гоце Делчев е с фрактура на таза и травма на главата и е настанена в реанимация. 33-годишен мъж от София е със счупен десен крайник и също е в болницата в Сливен. След инцидента шофьорът е напуснал мястото, но по-късно се е предал в РУП-Ямбол. Кръвната му проба за алкохол е отрицателна. Изясняват се причините за катастрофата.