Той е обвинен за това, че е излъгал прокуратурата, че не се познава с магистрати. Телефонни разпечатки обаче показаха, че е говорил с множество съдии и прокурори.
Срещу бизнесмена, известен като Красьо Черния, има още две разследвания - за укриване на близо 95 000 лева данъци, за което вчера му беше повдигнато обвинение, и за търговия с влияние, по което още се работи.

Причината съдът да не даде ход на делото е, че днешното заседание бе насрочено само за предварително изслушване на страните и не бяха призовани свидетели, съобщи БТА.
Георгиев не се призна за виновен и не пожела процесът да се гледа при съкратено съдебно следствие. Така съдът отложи делото за 30 септември, когато вече да бъдат призовани свидетелите. 

Наблюдаващият прокурор Даниела Александрова каза пред журналисти, че делото не е сложно за доказване, а обвинението разчита на свидетелски показания, две експертизи и телефонните разпечатки от разговорите на Георгиев с магистрати, с което ще бъде доказано, че той се познава с такива. 

Пред журналисти Красьо Черния заяви, че не е виновен и не е лъжесвидетелствал.
“Моля ви, както ви е интересно да следите този случай, така да следите всичко в съдебната зала по кои точно въпроси съм излъгал”, призова той, цитиран от "Всеки ден".
Георгиев коментира и обвинението за укриване на данъци.
“Имат това право – повдигат обвинения. Няма укриване на данъци, има нпризнати разходи на една от ревизиите”, посочи той.


Вижте видео от изявлението на прокурор Даниела Александрова