"Гръмна важна част от наказателната система. Общият стил на корумпираност изгърмя в много видимо нещо. Единственият герой е чистачката, защото само тя говори самокритично. Случаят показва, че това са хора, които са маскирани на полицаи. Няма оставки, няма някой, който да каже "моята политика фалира, аз си отивам", каза пред "България он ер" Райчев.

"Ако беше нормално бягство от затвор, може и да няма основание за оставки. В случая циркът е пълен, защото се бяга през централния вход на Централния затвор", посочи политическият анализатор Михаил Константинов в "България сутрин".

Той е на мнение, че ще има затихване по случая, а системата е такава, че всеки следващ скандал измества предходния. Този път големите оставки ще се разминат. Не е изключено да ги хванат в следващите 2-3 дни, отбеляза математикът.

"Затворниците не са проблем, нивото на корупция е огромно. Фундаментално сбъркана е самата наказателна система. Един затворник ни излиза много по-скъпо от един професор. Професорът струва на държавата около 15-20- хил. лева годишно, а затворникът - 25 хил", каза още Андрей Райчев.

Според него властта е много успешна във външната си политика, но скандалите в страната следват един след друг. Въпреки това не наблюдаваме разклащане на онези милион гласа, с които по думите му разполага ГЕРБ. Михаил Константинов се съгласи с тезата, че външната политика помага на управляващите.

"Нещата станаха толкова комични, че от два дни само се смея. Две държави заслужиха жълтата фланелка за хумор и сатира - България и Великобритания", завърши Константинов.