Нови случаи на коронавирус у нас затвориха общината в Стара Загора, прокуратурата в Хасково и цех за шивачки в Димитровград. А контактна детска учителка в Казанлък предизвика тестове в местна детска градина. 

Директорът на Регионалната здравна инспекция в Стара Загора д-р Станимир Станков обяви, че служителка на община Стара Загора е с положителна проба за коронавирус - съпругът на жената е почувствал неразположение и поради това двамата са си направили PCR тестове, които са били положителни.

"Служителката се чувства добре и няма никакви изразени симптоми. Тя ще бъде допусната на работа след изтичане на карантината и отрицателен резултат от вирусологично изследване", категоричен е д-р Станков.

"Въвеждаме засилен филтър на работещите в общината като всяка сутрин ще бъде извършено измерване температурата на идващите на работа", обясни секретарят на администрацията Делян Иванов.

Служителка на Районна прокуратура - Хасково е била установена с COVID-19, съобщи "24 часа", позовавайки се на местната съдебна палата.

Сградата, в която се помещават Районен съд и Районна прокуратура и Окръжен съд и Окръжна прокуратура се затваря утре до 17 часа за пълна дезинфекция, уточняват от съда и държавното обвинение.

Контактните лица ще бъдат тествани. Всички насрочени за утре дела се отстрочват за други дати. Няма да бъдат обслужвани адвокати и граждани.

Установиха случай на коронавирус в шивашко предприятие в Димитровград, съобщи БНР, позовавайки се на РЗИ-Хасково.

Персоналът ще бъде тестван за CОVID-19 от работодателя си. Собственикът вече е дезинфекцирал сградата, в която се помещават цеховете. До момента бяха открити случаи на COVID-19 в още няколко шивашки цеха - Смолян, Кричим и Плевен.

Мъж от Казанлък е заразен с COVID-19, едно от контактите му лица е детска учителка в в Детска градина № 2 "Снежанка" . Това съобщи Регионална здравна инспекция - Стара Загора.

Жената е била последно на работа на 10 юли. Към момента е поставена под карантина. Уведомени са кметът на община Казанлък и директорът на детската градина.