Дезинфекционна станция, наричана на шега коронамобил, започна ежедневна дезинфекция в дните до Коледа на централни градски улици, пешеходни зони, автобусни спирки и квартали в Бургас. Тя ще се извършва с машини от най- висок клас за дезинфекция и дезинсекция на градски райони, съобщават от общината.

Дезинфекциращите машини могат да изпълнява различни функции, като в същото време обработват голяма площ с изразходване на по-малко количество препарат в сравнение с други.

Дезинфекцията ще бъде извършена с биоцид UNI S, който е с бактерицидно, фунгицидно и пълно вирусоцидно действие. Той е напълно безопасен за хора и домашни животни, но е препоръчително за по- доброто действие на препарата до 1 час след обработката да се избягва влизането в съответната зона.

Освен на спирките, централните улици и пешеходните зони, обработка ще бъде извършена и в гъстонаселени махали в "Горно Езерово", "Победа" и "Меден рудник".

Интензивната дезинфекция със студен аерозол на откритите зони ще продължи от 17 до 23 декември.

Снимка: Община Бургас


Обработката на централните градски улици и пешеходните зони ще се извършва от 23:00 до 03:00 часа, а в махалите от 10.00 часа до 13.00 часа.

В превантивната дейност ще се включат двата нови многофункционални агрегата, с които наскоро се сдоби Дезинфекционна станция - Бургас.