Освен за станалото известно ловно изложение в Залцбург в Австрия български депутати са били командировани тази година и в германския град Дортмунд за подобно изложение, съобщи bTV.

В Дортмунд е командирован Александър Сабанов от Обединени патриоти. Неговото пътуване струва 3326 лв., самолетният му билет до Германия и обратно струва 1770 лв.

Бюрхан Абазов от ДПС също е ходил на изложението - за 2329 лв., от които за билет са 1387 лв. И двамата депутати бяха сред командированите и на другото ловно-рибарско изложение - в Залцбург.

В Залцбург се оказаха и двама депутати от БСП за България - Иван Иванов и Йордан Младенов. Пътуването им зад граница съвпадна с отказа на червените да участват в работата на Парламента. Социалистите се ангажираха да върнат парите.

Депутати от БСП обаче са харчили народни пари и преди бойкота. Цветан Топчиеве бил сред командированите в Дортмунд. Неговото пътуване е струвало 2329 лв.  Толкова е платил Парламентът и за Румен Георгиев. техните самолетни белите са по 1387 лв.

Или посещението на наши депутати на изложението струва общо 10 313 лв. Основното перо в тези разходи е за самолетни билети.

От Народното събрание отговориха, че фирмата, която осигурява самолетните билети е избрана с обществена поръчка. И цената на билетите се формира на база най-ниската на пазара нетна тарифа на билетите към момента на подаване на заявка.

"Всъщност фирмата, която изпълнява обществените поръчки, е в забранителния списък на Агенцията за обществените поръчки", каза Кристиан Кръстев, бивш министър на транспорта.