Блокирани коли и автобус на пътя Чепеларе-Пампорово, заради паднали дървета на пътя. В района и в момента вали тежък сняг. Има изоставени автомобили. 

12 пътници бедстват от 16 ч този следобед, след като автобусът им е закъсал. От 112 съобщиха за БНТ, че движението между Чепеларе и Смолян е напълно блокирано. Изпратени са на място екипи на Гражданска защита, Областното пътно управление и полицията.

Пътната обстановка в област Смолян е усложнена, след като интензивните валежи от сняг и дъжд продължават. Проходът "Превала" е затворен за снегопочистване. Задължително с вериги е движението през Пампорово и Рожен, информират от Областното пътно управление. Без ремаркета и полуремаркета трябда да бъдат товарните автомобили над 12 тона, преминаващи през прохода "Рожен", както и в общините Девин, Доспат, Борино, Смолян и Чепеларе. Затворен е и пътят Момчиловци - Момина вода, тъй като по трасето има паднали дървета.

Населени места в община Доспат са без електричество заради прекъснат далекопровод. В западната част на областта вали сняг, а в източната- предимно дъжд. Максимално мобилизирани са както областният, така и общинските кризисни щабове. Снеговалежът в област Смолян е изключително интензивен. Това каза за Радио "Фокус" областният управител Недялко Славов.

"Снежната покривка на места надхвърля един метър. Не мога да кажа, че ситуацията по пътищата е в задоволително състояние, въпреки че има много мобилизирана техника, но в района на Пампорово проблем с почистването създадоха няколко заседнали камиони." Областният управител уточни, че проходът "Превала" е затворен, както и пътят Лъки - Момчиловци.

Преливат язовирите "Пловдивци" и "Златоград", но към момента няма усложнена обстановка, въпреки че водата в речните корита се покачва. Получени са сигнали за подкопани пътища, откъсната е една махала в община Мадан. В община Доспат има проблем с електрозахранването.