Това реши Координационният съвет на синдиката, съобщи вицепрезидентът на синдиката Николай Ненков, предаде "Фокус". По думите му не е имало друго предложение за поста.
Съгласно устава съветът може да избере изпълняващ длъжността президент на КНСБ до свикване на конгрес на организацията. Предвижда се форумът да се проведе през май 2012 г.

Изборът на Пламен Димитров се наложи, след като на 15 септември почина лидерът на КНСБ д-р Желязко Христов.

Новият лидер на синдиката подчерта, че приема избирането си на най-високия пост с ясното съзнание, че отговорността му става много голяма. Той няма да бъде президент на кредит, а ще работи всеотдайно и резултатно, благодарение силната подкрепа на вицепрезидентите, председателите на федерации, синдикати, съюзи и регионални съвети на КНСБ, предаде БЛИЦ.
"Вярвам, че по този път ще докажа, че КНСБ може да разчита на лидер от своите редици и на предстоящия Конгрес на Конфедерацията”, заяви още Димитров.

Той изтъкна, че и занапред силата на синдиката ще е концентрирана основно в експертната му мощ, но и в премерения, и навременен натиск. Сега от особено значение за КНСБ е да гарантира и разшири защитата на интересите на хората на наемния труд - правото на синдикалното сдружаване, разпространението на Колективното трудово договаряне и разпростирането на КТД и на браншово ниво, и правото на стачка. Като приоритет ще излезе напред и борбата със сивия сектор.