Кметът на квартал "Изток" в Перник сам поиска да бъде наказан и глобен, след като гражданка го снима да паркира неправилно. Снимката, направена на улица "Хавана" в града, предизвика масово възмущение сред перничани в социалните мрежи. Така, след публичното порицание последва и публично извинение, съобщи Нова телевизия.

"Видях паркираната в насрещното кола и отидох да направя забележка. Впоследствие се оказа, че кметът е вършел дейността си на орган, който отговарря за инфраструктурата на нашия квартал, което много ме зарадва", разказа Мария Валтерова, направила кадъра.

Самият кмет коментира, че и другите коли са били паркирани неправилно, но призна, че това не е оправдание.

"Направих грешка и се извинявам. Каквото и да кажа - дали по работа, или по друга причина, това не ме оневинява по никакъв начин. Това е и причината да поискам да ми бъде написан акт", каза Емил Костадинов, макар да допълни, че всеки ден шофьорите правят по някое малко нарушение.

Емил Костадинов

Снимка: Нова телевизия

От Общинския инспекторат коментираха, че за първи път се случва човек сам да поиска да бъде наказан за нарушението си на пътя.

"По този начин давам пример, че човек трябва да си понесе последствията от действията. Всеки трябва да внимава как шофира", каза още кметът Костадинов.