Ученици от четвърти клас в 43-о Основно училище "Христо Смирненски" в София са в карантина заради ученик с положителен тест за коронавирус, съобщиха от училището.

От 7 до 20 октомври в карантина и на онлайн обучение е целият четвърти "Г" клас и шестима ученици от четвърти "В" клас в училището, заради положителен тест на ученик. Подадена е информация към СРЗИ и днес ще има предписание.

Ученикът с положителен тест не е идвал на училище от понеделник и нова дезинфекция на училището не се налага, заявяват от училищното ръководство.

Междувременно в Белица забраниха сватбите. Кметът на Белица Радослав Ревански забранява сватби и тържества за две седмици заради това, че никой не спазва никакви мерки за предпазване от коронавирус.

Ревански призна, че никой не носи маски, не се пази дистанция, не се използват дезинфектанти и че получава сигнали, че на тържествата ходят хора със симптоми, прегръщат се, целуват се и се събират близо 1000 души.

Забраната е и заради факта, че ако местните се заразят с коронавирус, няма къде да се лекуват, тъй като болницата в Разлог е със запълнен капацитет 115%.

В Белица няма дори и здравен център. Именно починалият д-р Муса Вакльов от село Краище преглеждаше хора от белишки села, след като тръгна зараза от шивашкия цех в Разлог.