Колона от 2 км автомобили се е образувала при 12-ти км на АМ "Тракия" в посока Пловдив, съобщиха от пресцентъра на МВР. Причина е засиленият трафик в посока към морето и ремонтните дейности в района на 12 км на магистралата. Полицейски екипи са на място и подпомагат движение. От пътна полиция препоръчват ползването на обходен маршрут - през Нови хан - Вакарел - АМ "Тракия".

От Пътната агенция съобщиха, че за да се облекчи движението по АМ "Тракия" в посока Бургас, в участъка от км 11 до км 16, където се извършват ремонтни дейности, по искане на МВР, ще се ограничава движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона. Тежкотоварните автомобили ще се пропускат временно в интервали от 30 минути.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Вече няколко дни по граничните пунктове за излизане към Гърция се образуват колони от автомобили. В неделя, 30 юни, още от 7 ч. сутринта на ГКПП "Кулата" се извиха километрични опашки от желаещи да отидат в Гърция. Големи задръствания се образуват и в обратната посока - на влизане в България.

От МВР съобщиха още, че започва двумесечна проверка на транзитно преминаващи през страната ни. Полицейската операция е част от календара на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция - TISPOL.

В хода на акцията основно ще се следи за спазване на скоростните режими, използването на обезопасителни средства - предпазни колани, каски и детски столчета, недопускане на управление след употреба на алкохол, наркотични вещества и/или техните аналози, проверка за неплатени и невръчени глоби по Закона за движение по пътищата.