Километрична колона от автомобили се е образувала в района на Симитли в платното в посока София, предаде БНР. Движението от прохода Предел до пътния възел "Симитли" е затруднено, а причината е, че там се събира целият трафик на идващите от Гърция (през ГКПП Гоце Делчев - Драма) и Банско.

Голямо задръстване се е образувало на изхода на АМ "Струма" преди Кресна в посока София. Около 4 км е образувалата се "тапа" от автомобили. Придвижването в участъка става изключително бавно, предаде радио Благоевград.

На граничните пунктове с Гърция ситуацията е спокойна. Движението е натоварено, но няма дълги опашки от чакащи автомобили.

Полицейското присъствие в област Благоевград е засилено.

В участъка от АМ "Струма" край Дупница от 10.00 ч. в неделя - 8 септември, са отворени две ленти за движение за леките автомобили и ППС до 12 т в посока София и една за Кулата. Целта е улеснение на трафика, когато много хора ще пътуват към столицата, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Засилва се трафикът на входовете и изходите на София, каза за Агенция "Фокус" Любомир Костадинов, временно изпълняващ длъжността началник на отдел "Пътна полиция" към СДВР.

"Има засилване на пътния поток от Автомагистрала "Тракия" и околовръстното откъм "Младост". Засега Центъра за регулиране на трафика успяват да се справят. Няма задръствания", обясни Костадинов.