И днес продължава да има опашки от коли на ГКПП "Кулата". Колоната от автомобили преди обед е около 4 километра. Това отнема на всеки автомобил по около два часа, за да премине пункта.

Вчера желаещите да почиват в Гърция чакаха по 4-5 часа, за да влязат в страната.

Хората негодуват и призовават нещо да се направи. Като причина за забавянето на проверката на преминаващите се посочва и изключително засиленият трафик. Причина също са и щателните проверки на документите на пътуващите деца - дали имат разрешение и от двамата родители.

3-километрова пък е опашката от автомобили на ГКПП "Маказа" на българска територия. За интензивен трафик, предупреждават от сутринта от МВР.

Препоръчва се използването на ненатоварените ГКПП Илинден, Златоград, Ивайловград и Капитан Петко войвода. Трафикът се засилва и от пътуващите за Гърция румънски туристи. Колоните вече са две и се чака по 2 часа, сигнализираха преминаващи.

На българо-турската граница на ГКПП "Капитан Андреево" трафикът също е интензивен на изход за товарни автомобили.

Въпреки това преминаването на границата отнема повече от час. Повечето автомобили са румънски, но има и много български с регистрация Пловдив, Хасково и Стара Загора. Почти липсват кърджалийски автомобили. Трафикът от Гърция към България е слаб.