Вълна от възмущение заля социалните мрежи, след като психиатърът д-р Владимир Сотиров публикува днес в социалните мрежи снимки, които показват потресаващи условия за лечение на болните в Областен психиатричен диспансер в София. Оказва се, че мизерната килия на обвиняемата в корупция бивша кметица на столичния кв. "Младост" Десислава Иванчева е лукс качество, ако за сравнителна база се ползват кадрите на д-р Стоилов.

Снимка: Публикувана от д-р Владимир Сотиров във Фейсбук

Снимка: Публикувана от д-р Владимир Сотиров във Фейсбук

Вижте как той описва видяното от него:

Снимка: Публикувана от д-р Владимир Сотиров във Фейсбук

"Днес, по силата на служебните ми задължения, попаднах в нещо, което би трябвало да бъде лечебно заведение - място, в което се възстановява и укрепва здравето. Тоест, произвежда се здраве. За краткото време, в което пребивавах на това място, аз усетих своето собствено здраве застрашено - при това аз имам добра закалка от пребиваването си в подобни институции, вкл. 6 години в Държавната психиатрична болница "Св. Иван Рилски" в Нови Искър (Курило).

Това място се финансира с бюджетни средства, тоест с пари от нашите данъци и такси. Иначе казано ние сме акционерите в това "лечебно заведение". В него се лекуват нашите приятели, братя, сестри, майки и бащи. В него ще се лекуваме (или сме били лекувани) и ние. В него работят високо квалифицирани специалисти, които някога са влезли в тази професия, водени от наивни представи и алтруистични фантазии да помагат на страдащите и техните близки, като съдействат за възстановяване и укрепване на тяхното здраве. Вместо това те разболяват. И сами се разболяват! Защото тази среда не е здравословна за никой, който пребивава в нея. Областен психиатричен диспансер (за благозвучие наричан Център за психично здраве) - София, бул. Сливница 309 (нарочно го наричам с името му от времето, което го е създало такъв, защото там времето не е просто е спряло, то върви назад...)", завършва постът на д-р Владимир Сотиров.

 

Снимките от т. нар. "лечебно заведение" потресоха стотици само за два часа и предизвика вълна от остри коментари.

Ето някои от тях:

- "Потресаващо!Г-министър на "здравеопазването"??????????Ако сте доволен от работата си, правя Ви резервация-леглото до прозореца!!!!!";

- Клиничен Психолог -  "Това дори го няма и във въображението на Стивън Кинг";

- "Университетската клиника по ендокринология в Александровска болница е същата";

- "Работя в Държавна Психиатрична болница - Ловеч почти 25 години. Дори и в най-тежките финансово времена, условията бяха далеч по-добри от това, което се вижда на снимките. Да, нямаше съвременните лекарства, нямаше сегашното меню, но битовите условия бяха много по-добри, въпреки тежкото състояние на пациентите и неспособността им да пазят"

Вижте още снимки от т. нар. "лечебно заведение" >>