Очевидци на инцидента разказаха пред Агенция "Фокус", че около 17.30 часа днес двама мъже във видимо нетрезво състояние, които в последствие е установено, че са жители на село Хаджидимитрово, са посетили Спешния център в Казанлък. Единият е бил с бъбречна криза.

Инцидентът е възникнал, след като им е обяснено, че в случая трябва да бъде потърсено съдействието на личния лекар.

Възникнали пререкания с медицинските лица и двамата братя ги нападнали с юмруци. Има счупени кушетки, легла, врати и стъкла.

Двамата са нанесли побой на медиците в Центъра. Сред пострадалите в инцидента е и ръководителят на филиала в Казанлък – д-р Апостол Терзиев.

Единият от нападателите е задържан от полицаите, а на другия в Спешния център му е оказана помощ.

Животът на пребития от пациенти шеф на Спешното отделение на болницата в Казанлък е вън от опасност, съобщиха по Нова телевизия колегите на пострадалия д-р Терзиев.

Вече бившият служител на същото отделение - д-р Гергана Гечева, разказа, че тя също е била жертва на побой от пациент. "Чувствам се унизена и нещастна, че трябва да упражнявам тази хуманна професия в България", сподели д-р Гечева. След посегателството срещу нея тя напуска работата си и заминава да специализира в Израел.

"Нанесените материални щети са поправими. Непоправимо обаче е отношението на част от хората в обществото към медицинските специалисти, които денонощно се грижат за здравето им", коментира директорът на МБАЛ "Д-р Христо Стамболски" д-р Кети Манолова.

Тя каза още, че всички предохранителни мерки, които се взимат в лечебното заведение, не могат да предотвратят последствията от агресивното поведение на пациенти.