Великотърновският окръжен съд постанови 3 години условно с петгодишен изпитателен срок, съобщи местният вестник "Янтра днес".

Освен това магистратите решиха да лишат подсъдимия от шофьорска книжка за период от три години. Присъдата бе прочетена, след като прокуратурата и защитата на турския шофьор са постигнали споразумение в залата, а Юмер Хаял е признал фактическата обстановка по делото.

На 17 януари т.г край село Въглевци, на прохода Хаинбоаз турският тираджия помете "Опел Омега", в който пътуваха Свилен и Марина Захариеви от Велико Търново. Причина за катастрофата е, че ТИР-ът се е движел с несъобразена скорост по заледения път. 34-годишният Свилен и 31-годишната му съпруга загиват. 2-годишната им дъщеричка Дебора оцелява по чудо.

Съдебният състав уважи изцяло и гражданските искове, заведени от роднините на загиналото семейство. Юмер Хаям ще трябва да плати близо 800 000 лв. кръвнина, като 300 000 от тях са в полза на 2-годишното сираче Дебора, а по 240 000 лв. ще получат роднините на всяка една от двете жертви. Одобреното споразумение има силата на присъда и не подлежи на обжалване.