Сигналът за инцидента, който е станал на мост по високоскоростната отсечка между граничния пункт и магистрала „Марица“, е подаден около 11 часа.

34-годишният Васил Игнатов е пътувал с мотора си „Сузуки“ заедно с група рокери за традиционния им национален събор край Бачковския манастир, съобщиха свиленградските медии "Старият мост" и "Свиленград 24".

Той е предприел изпреварване, задминал е групата, но не е успял да вземе завоя на влизане към моста за магистралата и се е ударил в средната мантинела. Предницата на мотора е премазана, а след падането граничният шеф се е търкалял по шосето около 40-50 метра.

Игнатов е откаран в тежко състояние в свиленградската болница. Той е в реанимация с множество охлузни рани по тялото и главата и травма на белия дроб. Според медици засега няма непосредствена опасност за живота му.

Васил Игнатов бе назначен за началник на ГКПП "Петко Войвода" през 2010 г. и стана най-младият шеф на граничен пункт в страната, припомня "Старият мост". Той е завършил Националния военен университет във Велико Търново през 2002 г. От 2004 г. до 2010 г. е работил в сектор „Граничен контрол и пропускателна дейност“ в РДГП – Смолян. Васил Игнатов е родом от Пазарджик. Сега той живее в Свиленград заедно със съпругата си и 9-годишното им дете.

Няколко часа след инцидента с Игнатов двама мотоциклетисти загинаха на място след катастрофа на главния път София - Варна в района на Севлиево. Те са пътували към София един след друг. Първият от тях е завил наляво, при което е бил блъснат от движещия се зад него мотоциклет.