Двуместната машина - чешко производство от типа Sting 2000, се е разбила при кацането и се е запалила.

Сигналът е подаден малко преди 17.00 часа на телефон 112, уточниха от пресцентъра на МВР. Веднага на мястото на произшествието пристигнаха екипи на пожарната, полицията и „Спешна помощ”.
Въпреки бързата намеса на огнеборците обаче в пламъците загинали 24-годишен мъж от София и 42-годишен пилот от от Плевен.
БНТ уточни, че пилотът се казва Стойко Люцканов, бивш военен летец, който сега работел като инструктор.

От полицията в Бургас уточниха, че самолетът е излетял около 11.30 ч. от Ихтиман.
В Приморско изпълнил един демострационен полет, след което във фаталния втори опит пилотът не успял да го овладее, той се наклонил и се е разбил.

Малко преди катастрофата инстукторът е направил полет с приятелката на загиналия столичанин, която после станала свидетел на трагедията.

По-късно  Атанас Костов от Министерство на транспорта уточни за БНР, че полетите са били четири, като при последния фатален полет, пилотът е изпълнявал и фигури от сложния пилотаж, за което самолетът не е бил предназначен.

"Инцидентът е станал към 16,35 ч. Не е идвал за кацане, изпълнявал е фигури. Времето е идеално, а пилотът е опитен, не е ясно какви са причините за инцидента. За съжаление не е можело да се направи нищо, самолетът е много малък, разбил се е директно на полосата и почти напълно е изгорял", коментира по-рано пред ТВ7 директорът на летището Христо Христов.

От общината в Приморско пък съобщиха, че според разследващите точно този самолет е нямал право да извършва полети с туристи. Сформирана е комисия, която започва разследване на произшествието, предаде БТА.

Частното летище има всички разрешителни и лиценз, издадени от главна дирекция "Гражданска въздушна администрация". Пистата на съоръжението е с размери 910 м/ 300 м с асфалтово покритие, предназначена за малки самолети - 10-12 местни.