Три коли от кортежа на Георги Първанов са преминали в насрещното движение и са блъснали микробус, твърдят пред радиото неназованите очевидци.

Официалната версия обаче е друга.

Днес преди обяд държавният глава присъства на тържествата по повод 430 години от обявяването на Севлиево за град. При излизането му от сградата на общината той бе пресрещнат от двама мъже, които започнаха да викат, че колите му са предизвикали катастрофа до ловешкото село Малиново, разказаха пред Дир.бг местни журналисти. Единият от мъжете, който се представи като Симеон Маринчев, каза, че президентският кортеж на завой навлязъл в лентата за насрещно движение, засякъл бус, който се блъснал в мантинелата, а в него се ударила "Тойота". Пострадал и човек.
Минути след като Маринчев разказа какво е станало, то бе отведен за разпит в полицията.

Техници на билбордове, станали свидетели на инцидента, твърдят, че колите на НСО не спрели, след като провокирали произшествието, съобщи bTV.

От охраната на Първанов обаче отрекоха това и заявиха, че наистина е имало пътен инцидент, но той е предизвикан именно от човека, който ги обвинява. Мъжът тръгнал да изпреварва, но като видял кортежа се върнал назад, блъснал буса, а той съответно другата кола.
Гардовете поканиха фоторепортерите да снимат автомобилите им, за да се види, че по тях няма драскотина от евентуалния сблъсък.

От пресслужбата на държавния глава също отрекоха кортежът му да е участвал в пътнотранспортно произшествие, предаде "Фокус". Оттам обясниха, че три коли са карали в насрещното движение, втората кола е тръгнала да изпреварва, но когато е видяла кортежа на президента отсреща, се е върнала назад и е ударила задната кола. Участниците в произшествието дават обяснения в полицията. Пострадали няма, твърдят от президентството.
Инцидентът се разследва от областната дирекция на МВР в Ловеч, откъдето потвърдиха, че инцидент е имало, но кортежът не е участвал в него.

И шефът на НСО ген. Димитър Димитров заяви, че инцидент с държавните коли не е имало.
"Кортежът дори не е разбрал, че е станало ПТП. То е било заявено по-късно в полицията в Ловеч. Аз разговарях с моите служители. След това разговарях с директора на дирекцията. Според думите на служителите на МВР-Ловеч, няколко автомобила са се разминали с кортежа, като водачите им са намалили скоростта. Един от автомобилите обаче не е намалил, не е спазил дистанцията и е ударил отзад друга кола”, разказа той пред КРОСС.

Миналия август автомобилите от кортежа на НСО, превозващи премиера Бойко Борисов, предизвикаха катастрофа по пътя от Приселци към Варна.