Това съобщиха БТА, като се позова на информация от съда.
На 12 декември 2009 година на права отсечка между столичните квартали "Илиянци" и "Требич" Великов се удря челно в движещ се насреща му "Москвич". "Аудито" му изхвърча от пътя, а руският автомобил е смазан. Загива шофьорът  - 42-годишният Славчо Тодоров. Борислав Великов се е движел с висока скорост и е предприел неправилно изпреварване, сочеха първоначалните данни от разследването.

Роднините на загиналия са депозирали граждански иск за 400 000 лева. Под него са се подписали водовицата Мариета, двамата му синове - Илиян и Иван, и майка му Иванка.

Адвокатът на Великов Явор Нотев, който сега е депутат от "Атака", заяви пред БТА, че все още не е обсъждал с клиента си дали да поиска делото да върви по съкратената процедура. Обвинението срещу ексшефа на парламента е за причинена смърт при катастрофа по непредпазливост. Ако той бъде признат за виновен, може да получи до 6 години затвор.

Подобно е делото за смъртта на Емил Трифонов - Кембъла. То стигна до последна инстанция, но беше върнато на Апелативния съд за преразглеждане. Подсъдимият за катастрофата на бул. "Цариградско шосе" в София през 2007 г. Боян Георгиев беше Софийският градски съд призна Боян Георгиев бе осъден на  5 г. затвор и 100 000 лева кръвнина на роднините. На втора инстанция обаче,  Софийският апелативен съд намали присъдата на 3 години условно. Накрая Върховният касационен съд върна делото и той получи отново ефективна присъда, но по-ниска - 2 г. Очаква се отново окончателното решение на върховните магистрати.

Фигуристът Максим Стависки обаче получи 2 години и шест месеца условно с петгодишен изпитателен срок заради катастрофа, която причини по пътя Созопол - Приморско. При инцидента загина 24-годишният Петър Петров от Сливен, а 18-годишната тогава Мануела Горсова изпадна в кома. Последва нейно продължително лечение в страната и в чужбина. На родителите на Петров световният шампион по фигурно пързаляне бе осъден да плати по 100 000 лева, на Горсова - 90 000 лв. Присъдата влезе в сила.

И Стависки, и Боян Георгиев имаха алкохол в кръвта, Великов - не.