Служители на КАТ и НСО са влезли в пререкание край мерцедеса, в който обикновено се вози съпругата на президента Десислава Радева. Това става ясно от видеоклип, заснет от Богдан Асенов и публикуван в профила му във Фейсбук, съобщи "24 часа".

Софиянецът, чийто глас се чува зад кадър, твърди, че по обяд е станал свидетел на любопитната случка на бул. "Фритьоф Нансен". Според него служителят на Пътна полиция е спрял автомобила, защото е влязъл в насрещното движение. Асенов обаче не е заснел нарушението, а спора между катаджията, шофьора на мерцедеса и охранителка от НСО.

В социалните мрежи започнаха обсъждания дали съпругата на държавния глава е била в автомобила. Според експерт по сигурността присъствието на служителка от НСО най-вероятно е доказателство, че Радева е била зад тъмните стъкла на черния автомобил.

Репортери потвърждават, че брюнетката е един от най-опитните кадри на службата. Тя е част от екипа, който охранява Радева, а преди това е отговаряла за сигурността на президентшата Зорка Първанова.

"Обърнете се към НСО", лаконично е отговорила Радева пред вестника. 

По-късно обаче пред Нова телевизия тя е отрекла да е била в колата.

"Има такава случка, назначили сме проверка", потвърдили от НСО, добавяйки, че не могат да коментират кой се е возил в автомобила.

След това от службата публикуваха позиция, в която се казва, че днес "е имало ситуация с кола на службата". Ако има неправомерни действия, ще бъдат предприети всички, предвидени в закона мерки. Законите трябва да се спазват от всички и служителите на НСО не правят изключение, се казва още в позицията.

"Няма инцидент, имало е пререкания между наши служители и служители на НСО", са заявили и от Пътна полиция, уточнявайки, че до съставяне на акт не се е стигнало.