36-годишната медицинска сестра Невджин Шефкет и 7-годишният й син Енис бяха убити на 22 януари т.г. в дома си в Кърджали. Тялото на детето бе открито няколко часа, след като 17-годишният тогава Джунеит Шефкет се обадил на Бърза помощ, че е открил майка си мъртва. Впоследствие момчето бе задържано и обвинено в умишлено убийство.

Пред разследващите младежът е направил пълни самопризнания, а седморната психиатрична експертиза е показала, че той е напълно вменяем.
Сега обаче Джунеит твърди, че не помни нищо не само от нощта на убийството, но и от следващите дни в ареста. Момчето вече е навършило 18 години.

„Нищо не си спомням от онази нощ, нощта когато се е случило. Абсолютно нищо. Губят ми се първите дни, които съм задържан, губят ми се, като се събудих не знаех къде съм. Не може да съм го извършил аз. Не съм мислил по този въпрос, тъй като би ме съсипало, затова го избягвам”, разказа Джунейт пред bTV.

Психолозите го описват като възпитан и свръхинтелигентен. Пред разследващите той посочва причината да сложи край на живота на най-близките си - чувствал се пренебрегнат и недооценен от родителите си и ревнувал от малкия си брат.

По думите на младежа доминираща роля в семейството имала майка му.
„Майка взимаше решенията, да, а и татко винаги се съгласяваше с нея. Съгласявах се и аз, толкова ли не мога да си уча уроците, толкова ли не мога да помагам в кухнята, в отглеждането на брат ми, в неговите занимания... Харесваше ми да я хващам за нещо, за което е виновна мъничко и да знам, че тя е сгрешила. Обаче тя не го приемаше, винаги искаше върху някой друг да преметне вината. Може би това малко ме е дразнило, но не винаги. Никога не ме е подценявала. Тя мрази хората, които не се борят, могат, но не се борят, могат повече, но не искат да го правят”, разказв още Джунеит. 

Пред психолозите той обяснил, че търпението му се изчерпало, когато родителите му взели спестяванията му за следване. Това довело до кървавото убийство на майката Невджин. Братчето Енис било удушено, защото Джунеит предположил, че то е станало свидетел на убийството на майката.
"Обичах го много, но сега го няма...няма го... Много го обичах, как да не го обичах, аз го гледах, бях му като втори баща”, плаче обаче сега Джунеит.

Очаква се прокуратурата да внесе обвинителния акт срещу него. Адвокатът му Николай Беров заяви, че още не е изготвил окончателната теза на защитата, която ще представи пред съда.