Опасност има, но всичко е под контрол. Kяма пострадали български военнослужещи при обстрела, извършен в 22.00 часа българско време в сряда. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов по повод ракетния обстрел на базата на международната коалиция на летище Кандахар в Афганистан пред журналисти.

"Има риск и той е ежедневен. В конкретния случай за пореден път се разминаваме без поражения, но риск има. Афганистан е театър на военни действия. Голяма част от територията е в ръцете на талибани и други групировки, които воюват с правителството, а воюват и с международния контингент, който присъства там", заяви министърът на отбраната.

"Инцидентът не трябва да бъде повод за повишаване на дисциплината на българските военнослужещи, защото те знаят къде отиват и винаги са в готовност. Вярвам в тях", допълни той.

Вицепремиерът коментира и включването на режисьора Андрей Слабаков и ген. Димитър Шивиков в листата на ВМРО за предстоящите европейски избори.

"Това не са изненади, а нещо съвсем закономерно. Хора, с които във времето сме имали близки взаимоотношения, чисто идейно. Това е консолидиране на усилията", смята той.

Каракачанов каза също така, че многото оставки в редиците на управляващите не влияят върху кабинета и той продължава да е стабилен.