Аз акъл на никой не съм давал. Като министър на отбраната издавам заповеди в министерството на моите подчинени. Акъл и съвети мога да дам на дъщеря ми, ако ми ги поиска. Това каза пред журналисти във Велико Търново вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Така той отговори на репликата на главния прокурор Иван Гешев, който се обърна към политиците, че "... вместо да си правят вятър на устата, да си свършат работата, за която са избрани".

"Като гледам действията на главния прокурор, които прави по отношение на битовата престъпност, не мога да не го приветствам, защото аз за тая тема говоря много години, но моите колеги политици не искат да слушат, защото им е неприятно да слушат проблеми", каза Каракачанов.


Според него Гешев към момента действа правилно.

"Дай боже това да е постоянна политика до края на неговия мандат. Не бих нарекъл противопоставяне да дадеш съвет на някой да не ти се бърка в работата. И аз не обичам да ми се бъркат в работата в МО. И не случайно казах, че, докато съм министър, не съм си позволил да използвам армията за политика и няма да позволя в армията да има политически вмешателства. Така че не го намирам за предизвикателство", сподели още Каракачанов.

В Националния военен университет министърът историк изнесе лекция на тема: "Ролята на Апостола на свободата за възраждането на българския национален идеал". И цитира Левски по повод словесните престрелки между президент, премиер, главен прокурор:

"От нашите задружни сили зависи дали България ще бъде равна на другите европейски народи". Не сме го прочели явно. Няма момент в историята на България, когато нацията е била разделена и да е печелила, ако щете дори и футболен мач, не битки, победи или слава. Изводът е ясен - какво има да се дели. Има разделение на властите. Щом има разделение на властите, всеки, според правомощията, които са му дадени, да си гледа работата и да си я върши."

Според него конфликтът между първите мъже в държавата трябва да приключи с разговор, стискане на ръце и формулиране на общи задачи пред всички институции в България. "Другите варианти сме ги виждали досега, 30 г. ги виждаме", завърши Каракачанов.