Президентът излезе от ролята, която му е отредена. Той трябва да е глава на нацията. Разбирам, че беше афектиран от ареста на двамата негови съветници. Както виждате обаче другата страна не му иска оставката. Войната между институциите не води до нищо добро. От разделението на хората не печели никой. Това заяви пред Нова тв вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

"Всичко, свързано с протестите вчера, наблюдавах от моя кабинет и се виждаше ясно една добре организирана група", заяви Каракачанов. Според него става въпрос за хора от футболна агитка, но той обаче не се ангажира да каже от кой отбор и с кого е свързана.

"Изборите наближават. Това, което се прави, е с цел да се предизвикат избори в момент, в който някой смята, че на него му е удобно, а на правителството не му е. Политиците настройват едни българи срещу други. Българските политици не познават българската история. Този мач го гледаме вече 100 години - първо са лоши "червените", след 9 септември са лоши "белите" и "червените" трепят "белите". След 9 септември ни разделяха на комунисти и антикомунисти, после на монархисти, републиканци, последната мода е да се делим на русофили и русофоби. От това нещо печелят партиите. Разделяйки народа на враждуващи лагери, те си заграждат един електорат. Не обвинявам хората - едните имат симпатии към Радев, а другите към Борисов. Това е", коментира още Каракачанов.

Според него държавният глава не е прав, защото не правителството е свикало митинга. "Решават го активисти, структури. Какво иска да каже президентът с това - едните българи, които ме подкрепят имат право на протест, а другите не?. В един момент, когато привържениците на ГЕРБ тръгнаха да се изнасят, една добре организирана група се опита да щурмува полицейския кордон и да го пробият. Ако искаме граждански мир, нека всеки призове своите привърженици, да не проявяват агресия", поясни вицепремиерът.

Попитан да коментира поредния пост на Васил Божков от Дубай, касаещ служителите на реда, той отговори, че полицията на никого не пречи. "Аз разбирам, идват за избори. Всеки се бори за власт, но хайде да се борим с идеи", заяви Красимир Каракачанов.