Здравословното състояние на премиера Бойко Борисов, който е положителен за коронавирус, е стабилно. Към момента не се е налагало да се обсъжда темата за заместник на премиера. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който наблюдава днес военните маневри: "Балканска стена 20" на учебния полигон край хасковското село Корен.

Той поясни, че заседанията на правителството са онлайн, така че засега изолацията няма да навреди на работата на кабинета.

Последно снощи си разменихме sms, в добро състояние е. Аз му пожелавам бързо справяне със ситуацията, отбеляза Каракачанов. 

Премиерът е на домашно лечение и има общо неразположение, след като третият му тест за коронавирус се оказа положителен. 

Министърът на отбраната увери, че българската армия реално участва в оказването на помощ чрез ВМА и целия персонал във военните болници.

"Помните, че пролетта направихме разгръщане на няколко такива полеви болници. Слава Богу, тогава не се наложи да ги ползваме, но ако се наложи, те могат да бъдат разгърнати наново. Но това, което се прави - ВМА е осигурила още едно отделение за болни с коронавирус", каза той.