Слави Трифонов и партията му "Има такъв народ" имат волята да променят много от нещата, които до момента съществуват в страната. Това заявява в интервю за "Истории от прехода" актьорът и водещ в телевизия 7/8 Камен Воденичаров.

"Това, което отличава Слави Трифонов и моите колеги от телевизия 7/8, е, че те имат волята да променят много от нещата, които до този момент съществуват. Със сигурност представата за месия и за това, че с магическа пръчка някой ще дойде и ще промени изведнъж България и тя ще стане Швейцария, съжалявам, но това просто няма как да се случи. Това е дълъг процес", казва Воденичаров.

Според него единственото сигурно нещо, което вижда, работейки с екипа на Слави Трифонов, е, че те имат идеята и волята нещо да се случи, а дали ще успеят - това никой не знае.

"Това зависи до голяма степен от взаимодействието с други политически сили, с други играчи или с хората, които подкрепят този проект. Например Христо Иванов и "Да, България" декларират нещо подобно. Дали ще може да стане зависи от много обстоятелства и не зависи от един човек. Поради тази причина е много важно хората да мерят и да преценяват накъде отиват ... Преди 2000 години Иисус Христос не можа да убеди жителите на Йерусалим, че е дошъл, за да ги спаси и те го посрещнаха с възгласи, "Добре дошъл, Осанна - да си жив и здрав, колко те обичаме!" и след 7 дни гласуваха Пилат Понтийски да го разпъне на кръст. Давам този пример, защото тази битка е от хилядолетия. Дали ще стане зависи както от личностите, така и от хората", коментира още той.