"Нормално е опозицията да се опитва да намери някакъв начин да уязви тези, които са на власт в момента. Нормално е тези, които са на власт, да опитват да се защитават. Професионалистите, от своя страна, нямат право да говорят заради ограничения от стриктни законови рамки. Не мисля, че службите са допуснали някакви сериозни грешки".

Това заяви в студиото на "Здравей, България" по Нова тв бившият главният секретар на МВР Калин Георгиев относно скандала с венецуелските пари в българска банка и поставеното искане на оставки председателя на ДАНС, на главния прокурор и на премиера.

По думите му Венецуела не е от 36-те страни, които са в санкционния списък на Европейската комисия, не са в 52-те страни, които са с дефицити в банковата система.

"Въпреки това, когато в една доверителна сметка постъпват пари, които за една банка са много, за друга не чак толкова, би трябвало вътрешнобанковата структура за сигурност да сигнализира на Комитет по противодействие на изпиране на пари и финансиране на тероризма, който има задължение да уведоми ДАНС."

Според него това трябва да направи служител на банката, тъй като тя самата не е разследващ орган.