Плащаме само за свършена работа, санкциите са сериозни, ако над 5% от работата на снегопочистващите фирми не е свършена, не се плаща нищо. При обилен снеговалеж и трафик няма как да няма неудобства. Това коментира в сутрешния блок на БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова.

Не ми се струва логичен текстът за определяне на долна граница на таксиметровите услуги. Няма как обаче да коментираме закона, трябва да го спазваме. Предстои да се внесе доклад, за да бъдат коментирани в Столичния общински съвет предложенията на бранша за повишаване на минималните тарифи за превоз. Предложенията са различни, нужен е конструктивен диалог, за да се намери решение, което да удовлетворява желанието на таксиметровите шофьори, но да бъде защитен интересът на хората, коментира Фандъкова.

Евентуално разрешение за движение на таксита в бус лентата ще затрудни движението на градския транспорт, различни са мненията по въпроса, предстои и тази тема да бъде дискутирана от общинарите.

Основен източник на замърсяването в София през зимата е битовото отопление, както и нерегламентираното изгаряне на отпадъчни продукти. Направени са около 140 проверки на пунктове за гуми, съставени са 6 акта. Проверките ще продължат, особено в кварталите. Има 24 пункта в 13 района, където се приемат стари автомобили гуми, каза Фандъкова.

По повод ремонтите в столицата тя каза, че се затрудняват не само живеещите, но и работещите в районите, където текат ремонти. Затова Фандъкова винаги настоява за интензивна работа. Отново призовавам всички да изчакаме да приключат ремонтите, видяхме професионално обработени снимки, които не са коректни, каза тя по повод възраженията срещу качеството на изпълнение на проектите.