"Присъдата е окончателна, 7 месеца лишаване от свобода при общ режим. Присъдата е ефективна. Спас Василев е излежал 6 месеца, има да лежи още 1 месец”, каза след заседанието на СРС адвокатът му Георги Ценев.

Ценев обясни, че Спас се е призна за виновен и съжалява за случилото се. От октомври миналата година той е с мярка „задържане под стража".

Случаят стана известен в края на миналата година, когато десетки хора се оплакаха, че са купили, но не са получили самолетни билети. Продажбата ставала във Facebook, през фалшив профил под името Александър Николов. Зад него стоял Спас Василев, който убеждавал жертвите си да му преведат пари в замяна на изгодни самолетни билети.

През март прокуратурата внесе в съда обвинителен акт  в Софийския районен съд срещу Спас Василев, представял се в социалните мрежи като Александър Николов, за две измами със самолетни билети. Василев е заблудил мъж и жена, която била негова бивша учителка, че ще им осигури по-евтини самолетни билети. След като превели част от поисканата сума, лицата не успели да се свържат с Василев и да открият самолетните си резервации. Деянието е от по-предходен период, от 2012 г., където пострадала е бившата му учителка и мъж от София. Щетата е за около 1900 лв.

Парите са възстановени при сключване на споразумението с прокуратурата. 

Французинът Александър: Съжалявам за жертвите на Спас >>>