Изгражда се последният участък от бул. "Монтевидео", който прави връзка с новата метростанция номер 16 в столичния район "Овча купел". Целта е до началото на учебната година да приключат пътните работи и да бъде пуснато движението по булеварда, съобщиха от Столичната община.

Снимка: Столична община

Продължава работата по тротоарите.

Снимка: Столична община

В момента по този участък се изгражда подземната инженерна инфраструктура - водопровод, канал и електросистеми. След това ще се изгради пътната част, като пътното платно ще има по две ленти за движение в посока, велоалея и тротоари. Ще се изгради и ново улично осветление.

Това е последният участък от новия бул. "Монтевидео", който се изгражда от ул. "Акад. Константин Пашев" до ул. "763", и прави връзка с бъдещата метростанция 16 "Мизия".

Кметът Йорданка Фандъкова провери строителството

Снимка: Столична община

Бул. "Монтевидео" е изграден от бул. "Никола Петков" до ул. "Акад. Константин Пашев" и участъка на кръстовището при ул. "Боряна" до ул. "763". Той бе изграден заедно с цялостната реконструирания на основни пътни обекти за район "Овча купел" - бул. "Президент Линкълн", участък от бул. "Овча купел", а в момента се изгражда и нова ул. "Централна", припомнят от Столичната община.

От там съобщават, че през тази година е реконструирана и ул. "Николай Хрелков" в кв. "Горна баня".

Предстои да започне изграждането и на подземен паркинг под бул. "Монтевидео". Той ще е над метростанция 16 и ще бъде за 270 автомобила.