Това предадоха световните агенции, като се позоваха на китайските космически власти.

Модулът навлезе в атмосферата днес в 8:15 ч. пекинско време (3:15 ч. българско време) и до голяма степен изгоря, заяви Центърът за управление на пилотираните полети на Китай. Отломки от китайската станция вероятно ще паднат рано сутринта

Страната ни попадаше в зоната, в която все пак можеше да бъде засегната, затова във Варна действаше специален оперативен щаб, който държа полета ѝ под око.

В оперативния щаб във Варна цяла нощ проследиха целия процес.

„След 3 ч. станцията започна да губи височина. Ние нямахме възможността и техническите средства да видим самия момент на разпад, но около 3:30 ч. беше прекъснато подаването на данни на станцията, което показваше, че тя вече е прекратила своето съществуване. По-късно специализираните агенции уточниха, че това е станало около 3:15 ч. българско време”, заяви за bTV aдмирал Боян Медникаров, началник на Военноморското училище.

По-рано китайските власти казаха, че е малко вероятно големи отломки да достигнат земята. Учени прогнозираха, че станцията до голяма степен ще изгори в атмосферата и почти няма да представлява опасност за хората.