За 11-а поредна година Райфайзенбанк открива набирането на средства в подкрепа на 23 каузи, част от дарителската кампания "Избери, за да помогнеш" 2019.

Фокусът на селектираните през тази година проекти е върху иновациите в медицината и образованието, навременната профилактика и лечение на редки болести при деца и възрастни, подкрепата за самотни възрастни хора и за деца с психични заболявания и физически увреждания, съхраняването на българското културно наследство, както и опазването на българските гори и биоразнообразие.

Сред институциите и организациите, които набират финансиране за проектите си, са УМБАЛСМ "Пирогов", УМБАЛ "Александровска", Национална Кардиологична Болница, Български Червен кръст, Национален Етнографски музей, Сдружение на олимпийските отбори по природни науки, Природен парк Витоша и др. В кампанията са включени и дългогодишните партньори - Българската Коледа, SOS Детски селища България, Фондация "За нашите деца", Каритас България, Фондация Конкордия и Фондация "Х. Степич - благотворителност за ЦИЕ".

Подробна информация за всички 23 проекта, включени в кампанията, е достъпна на платформата izberi.rbb.bg, от която удобно могат да се извършат и даренията.

"Вече 11 години продължаваме да правим историите по-добри с дарителската ни инициатива "Избери, за да помогнеш". Подкрепихме с близо 3 млн. лв. над 140 организации за реализирането на 257 проекта. Надяваме се, че и през тази година ще продължи тенденцията за все по-голяма ангажираност към каузите в кампанията както от страна на служителите, така и от широката общественост. Хората имат доверие в "Избери, за да помогнеш" заради дългогодишната история на кампанията, мащаба и прозрачните резултати. Инициативата е достъпна възможност да проявим съпричастност с нуждаещите се" - каза Оливер Рьогл, председател на УС на Райфайзенбанк.

Традиционно най-много средства в дарителската кампания се набират от банката и служителите на Групата Райфайзен в България, като през последните години нарастват броят и делът на дарения от широката общественост, които бяха удвоени през 2018 г. спрямо предходната кампания.

Дарение за избрания проект може да се направи лесно чрез модерната платформа izberi.rbb.bg и опцията "Дари с банкова карта" - линк към виртуалния ПОС терминал се намира под всеки отделен проект, включен в кампанията, като е необходимо единствено въвеждането на данни за картата и избор на сума за дарение. Другите опции за подкрепа на каузите е през RaiMobile, Райфайзен Онлайн или с банков превод директно по сметката на съответната организация.