Испански адмирал даде висока оценка на работата на фрегатата ни "Смели", която продължава участието си в състава на Втората постоянна група кораби на НАТО в Средиземно море (SNMG2), съобщават от Министерството на отбраната.

След извършения преход от Военноморска база "Аксаз" Турция до Военноморска база "Суда" на остров Крит, корабът бе посетен от командира на групата контраадмирал Мануел Агире Алдерегиа.

Снимка: Министерство на отбраната

Испанският адмирал даде висока оценка на нашето участие и подчерта че българските Военноморски сили (ВМС) за пореден път допринасят за успешното изпълнението на задачите на Алианса в региона.
Снимка: Министерство на отбраната

Капитан II ранг Трифон Митишев, командир на фрегата "Смели", участва във военен ритуал по смяна на флагманския кораб на групата. Новият флагман е фрегата "Христофор Колумб" от ВМС на Кралство Испания.

До 21 ноември 2020 г. предстои съвместно плаване на SNMG2 и провеждане на учения от типа PASSEX с десантния кораб-док "Албион" от Кралските ВМС на Великобритания и кораби, подводници и авиация на гръцките ВМС.

Снимка: Министерство на отбраната