Майката на 11-годишната Сара, която беше блъснато от джип във врачанското село Търнак във вторник вечерта, разкри по Нова, че на следващия ден пред дома й дошъл непознат мъж и й предложил 20 000 - 30 000 лева като обезщетение за случилото се.

Местните хора разказват, че полицай уговарял близките на детето да не раздухват случая по медиите, че щяло да стане по-лошо.

Сара е в критично състояние, настанена е в Университетската болница в Плевен с тежка черепно-мозъчна травма и наранявания на белия дроб. Според лекарите има едва 20% шанс малката Сара да оцелее.

По-малко от 24 часа след инцидента шофьорът, блъснал детето, беше освободен от ареста. От полицията обяснили пред телевизията, че са го пуснали, след като са снели обясненията му и са събрали необходимите доказателства по досъдебното производство. Водачът седнал зад волана с 1,48 промила алкохол в кръвта.

Близките на Сара бяха категорични, че няма да оставят нещата така. Те подозират, че виновникът за случилото се е платил на някого, за да излезе бързо от ареста.

"Ако този мъж остане на свобода, ще бъде глава за глава - ако детето умре, и шофьорът умира", заявиха още родителите на момичето.

Междувременно жителите на Търнак протестираха с настояване за справедливо наказание на виновника за произшествието. Те блокираха пътя към селото.