Не се притесняваме от осъществяването на законови проверки за качеството на пътищата у нас. Това каза инж. Дончо Атанасов - член на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) в сутрешния блок на bTV във връзка с проверката, която искат от БСП за качеството на пътищата у нас.

"Определен съм от министъра на регионалното развитие да координирам законовото осъществяване на проверката, подписана от група народни представители. Всички колеги, ангажирани в дирекциите по възможността за осъществяване на такава проверка работят и в кратки срокове ще отговорим. Проверката ще е случи, когато законите позволяват", коментира инж. Атанасов.

По думите му дали законите позволяват такава проверка би трябвало да знаят народните представители.

"Аз знам, но колегите ще се произнесат. Работи се, проверяват се закони и нормативни документи, по които може да се осъществява такава проверка на външни лица. Законът за устройство на територията много ясно показва какви са правата и отговорности по целия инвестиционен процес по реализиране на ново строителство, ремонти дейности и т.н. Който иска да осъществява такива проверки, особено народни представители, би трябвало да се запознае със Закона за устройство на територията, обхвата как се извършват проверки, чия отговорност е", заяви инж. Дончо Атанасов.

По думите му се правят внушения, че от пътищата се краде. "Категорично отказвам да участваме в такъв дебат", добави той.

На въпрос кой трябва да направи проверката, ако е възможна по закон, инж. Атанасов поясни: "Би трябвало да се питат народните представители. Не се притесняваме от осъществяването на такива проверки".

"Няма как като администрация да допуснем да се случват неща извън нормите. При Своге текат процесуални следствени действия, като приключат ще се види кой е крив и кой прав", допълни инж. Дончо Атанасов.