Започва изграждането на кръгово кръстовище при село Труд. Инвестицията е за близо 1,2 млн. лв. и средствата са от бюджета на Агенцията "Пътна инфраструктура", съобщи пресцентърът на АПИ.

С новото кръстовище при село Труд, което ще бъде и с енергоефективно LED осветление, ще се подобри безопасността при преминаването по съществуващото в момента триклонно кръстовище. Ще намалеят до минимум предпоставките за пътни произшествия, тъй като на шофьорите няма да им се налага да правят неразрешен обратен завой за по-пряка връзка.

Съществуващото кръстовище в момента не обслужва посоката Пловдив - Строево, и движението в посока Пловдив - Строево - Голям Чардак, се осъществява през кръстовището при 46-ия километър в село Труд.

Строително-монтажните работи ще бъдат изпълнени от ДЗЗД "Кръгово кръстовище Труд 2018", в което участват "ПСТ Груп" ЕАД и "Сет Къмпани" АД. Стойността на договора е 1 208 750,95 лв., с ДДС. Строителният надзор е възложен на "Пътконсулт 2000" ЕООД, а техният договор е за 12 960 лв., с ДДС. Срокът за изпълнение е 6 месеца.