Д-р Мария Богоева - последният и единствен инфекционист в общинската болница в Дупница, е на 81 години. Тя е жената, на която всички в града се възхищават. Въпреки възрастта си, тя всеки ден влиза в COVID-отделението, за да лекува пациенти, предава Нова тв.

"Доволна съм, че съм здрава и мога да помагам. Не ми тежат годините, не се чувствам на 81. Щяха да затворят отделението. За да спася болницата, дойдох да работя", споделя тя.

Сега д-р Богоева и останалите лекари са голямата надежда на Дупница. "Щадят ме откъм дежурства. Работя от 08.00 до 14.00 ч., за което им благодаря. Не давам нощни смени", споделя медикът.

Резервен вариант за инфекционист в общинската болница нямат. И д-р Богоева на практика в момента е незаменима.

В Дупница COVID-отделението е пълно и няма спокоен ден за лекарите.

"Не можем да настаним всички, които идват. Започват разправии с близките, те са си прави, но и ние сме прави", казва лекарката.

Най-много д-р Богоева страда за медицинските сестри около нея, защото вижда, че много често те полагат извънреден труд, който остава невъзнаграден.

"В битката срещу коронавируса най-важен е високият дух", казва още д-р Богоева. Тя е решена на всичко, за да преведе екипа и пациентите си през ада на пандемията.