Няма много какво да се разказва около раздялата ми с "Атака". В понеделник може да депозирам оставка като областен управител на София, въпреки че имам да подписвам много важно споразумение за сътрудничество. Това обяви пред Dir. Bg Илиан Тодоров.


"Доста години работих за "Атака" и отдавна съм в позиция да търпя, но всяко нещо си има граници. В един момент чашата прелива. Нещата общо взето бяха организирани. През годините и други колеги са си тръгвали по този начин. Животът продължава", добави той.

По-рано днес областният управител на София Илиан Тодоров обяви, че напуска партията.

"Официално вече не съм част от ПП "Атака". Истината е, че аз никога не съм бил член на партията. Последните 10 години от живота ми минаха в работа за "Атака", работа, на която посветих цялото си време", каза той в специално съобщение до БТА.

До раздялата с партията на Волен Сидеров се стигнало след скандал, прераснал във физическа саморазправа.

В понеделник вечерта Илиан Тодоров отишъл на среща с лидера на "Атака" Волен Сидеров и негови приближени от ръководството на партията. След като Сидеров си тръгнал, възникнал спор между него и останалите атакисти и тогава един от репортерите на "Алфа ТВ" (партийната телевизия на "Атака") Николай Караколев го ударил, уточни "24 часа".

По думите на Тодоров, зам.-шефът на партията Десислав Чуколов е бил един от подстрекателите на боя.