Разследващият журналист Марин Николов не е приел предложението условия от Нова телевизия и вече няма да се изявява в нейния ефир. Това съобщи самият той на страницата си във Фейсбук.

Преди него телевизията се раздели с други знакови лица - Генка Шикерова и Миролюба Бенатова.

И тримата отказаха поисканите от новото ръководство на медията промени по договорите им. Марин Николов обясни, че е взел решението последен заради отпуск в САЩ и последвалия ваканционен период. Той благодари колегите си и завършва с многозначителния израз "главанаци", използван от премиера Бойко Борисов по повод последните скандали в БНР.

Марин Николов е в Нова телевизия от 2003 година. В голяма част от годините там той работеше заедно с друг популярен разследващ журналист Васил Иванов. Преди време обаче влошиха отношенията си, когато при шумното си напускане Иванов направи серия от разкрития, придружени от записани разговори с колеги. От септември тази година Васил Иванов отново е водещото име в разследванията на телевизията.

Ето как Марин Николов коментира раздялата си с Нова:

Приятели, след дълго лятно отсъствие тук, време е да съобщя, че и аз напускам Нова. Официално от днес. Случва се със закъснение спрямо Genka Shikerova и Miroluba Benatova, след като на 31.05. медията предложи на трима ни нови работни условия. Алтернативата, ако не се съгласим, беше раздяла с телевизията. Забавянето на избора ми дойде заради отпуск в САЩ, който бях планирал още от зимата за целия юни. Последваха и летните отпуски на ръководството. Поисках детайли по предлагания от Нова договор с мен, от там се съгласиха на някои корекции по него, но аз не приех офертата. Човек трябва да вярва в средата около себе и нещата, които върши там. С такава вяра и отдаденост работих години наред в Нова, но не и сега. Нито в последно време.

Гледаме напред.

На повечето колеги, с които медията ме срещна от 2003-та насам, голямо благодаря! Оператори, монтажисти и шофьори, на Вас също! Благодарности към най-близките от екипа зад кадър - съжалявам за недовършените и може би десетките незапочнати истории и журналистически разследвания, които можех да подготвя с Вас. Благодаря на всички за вниманието и признанието! Да си пожелаем безсмъртие сред толкова "главанаци" наоколо!